dinsdag 9 oktober 2012

Donderdag 11 oktober 17.00 uur - 19.00 uur: Wereldmarkt

 Wat wordt er op de Klinkert hard gewerkt voor de Wereldmarkt van as. donderdag. Ook achter de schermen zijn er veel mensen hard aan het werk. Veel ouders hebben zich opgegeven om "wereldhapjes" te maken. In de klassen worden souvenirs gemaakt die bij een bepaald land horen.
Groep 4 heeft Eifeltorens gemaakt. Als je naar deze Eifeltoren kijkt dan lijkt het wel of hij licht geeft.

In groep 6 maken de leerlingen buttons met I love NY!!

Rond 18.30 uur zullen er schilderijen geveild worden. Elke groep maakt voor de veiling een schilderij. Deze schilderijen zijn donderdag vanaf 17.00 uur te bekijken in het muzieklokaal.
Groep 3 heeft een schilderij gemaakt over de Zuidpool.

Groep 6 heeft een schilderij gemaakt over de Verenigde Staten.

Ook zijn er boeken te koop die we op school niet meer gebruiken.
 

Er is donderdagavond ook allerlei lekkers te koop. Hiervoor kunt u vanaf 17.00 uur bonnen kopen. U betaalt eten en drinken met bonnen.

Mijnheer Ger verzorgt met de leerlingen Wereldmuziek. Om 17.45 uur is er een optreden van de groepen 1/2. Zij zingen: De rode luchtballon, 'k Heb een tante in Marokko en In Holland staat ons huis. Om 18.00 uur zijn de groepen 3 en 4 aan de beurt. Zij zingen: We gaan op weg naar de Zuidpool en We gaan op weg naar Frankrijk. Om 18.15 uur is de beurt aan de groepen 5 en 6. Zij zingen: Row, row, row your boat en Lucky Luke song. En rond 18.30 uur zullen de leerlingen van de groepen 7 en 8 zingen: Ma, come bali bela bimba en Run, go see.

Ik geniet elke dag als ik de kinderen aan het werk zie met het voorbereiden van de Wereldmarkt. Ik hoop echt dat alle ouders met hun kinderen komen. Ook opa's en oma's zijn natuurlijk welkom. We hopen op een heel gezellige avond. De opbrengst van deze avond willen we besteden aan nieuwe boeken voor de leeshoek in alle groepen.

6 opmerkingen:

  1. Klinkt ontzettend leuk en gezellig! Wat er nu al te zien is van de kunstwerken van de kinderen, gaat dat donderdag helemaal goed komen! Veel plezier!

    Groetjes,
    Rachel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om een reactie te krijgen uit Portugal. Hallo Wereld is een heel leuk thema van deze Kinderboekenweek.
      Veel groetjes aan iedereen in Portugal,
      Anita

      Verwijderen
  2. Hoi,Anita!

    Mag ik alles hebben?
    Ik kan niet wachten tot Donderdag!
    Er klinkkt heel leuk!

    Groetjes,

    Evi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook heel veel zin in donderdagavond, Evi. Tot dan!
      Groetjes,
      Anita

      Verwijderen
  3. Ik heb de afgelopen week ook een bijdrage kunnen leveren samen met groep 3 en groep 6, de kids zijn enthousiast en het is idd een erg leuk thema.
    Ben benieuwd naar morgenavond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt er veel tijd ingestoken, Astrid. We hopen allemaal op een geweldige avond. Ik sta bij de verkoop van de bonnen. Ik ben ook heel benieuwd.

      Verwijderen