dinsdag 12 juni 2012

Instrumentenfamilies in een muzikaal bedje


Ik vind het leuk om naast mijn werk als ib-er/rt-er ook bezig te zijn met de creatieve kant van de kinderen. Ik ben ICC-er en Schoolcoördinator Brede School. Vanaf eind maart zijn 10 kinderen uit de groepen vier en vijf bezig geweest met muziek o.l.v. Hans Reijs. De cursus had als naam: Instrumentenfamilies in een muzikaal bedje. De kinderen hebben in deze cursus kennis gemaakt met twee instrumentenfamilies, te weten de houten blaasinstrumenten en de toetsinstrumenten. Behalve het zingen kwamen ook het spelen van ritmes, het luisteren en het bewegen op muziek aan bod.
Gisteren is de cursus afgesloten met een presentatie voor ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's. Vol bewondering hebben we naar dit optreden geluisterd. Het was een echt concert. Mijnheer Hans Reijs heeft in acht weken heel wat bereikt met de kinderen. Goed gedaan, jongens en meisjes.
 

4 opmerkingen:

  1. Het was een super uitvoering van de jongens en meisjes, ze hebben enorm veel geleerd en wat klonk het allemaal ook erg mooi!
    Met trots zit hier een mama nog na te genieten van gisteren!

    Groetjes,
    Rachel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,Anita!
    De kinderen hebben genoten van deze super leuk programma!Christina gaat na de zomervakantie muziek cursus volgen!Binnen 8 weken heeft zij veel geleerd!
    Groetjes,Evi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Evi,

      Wat leuk dat Christina op muziekles gaat. Ik heb vroeger ook op muziekles gezeten en heb dat toen erg fijn gevonden.

      Groetjes,
      Anita

      Verwijderen