dinsdag 28 augustus 2012

Ouderavond groep 1 t/m 4

 Vanavond was de ouderavond voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 4. De avond had een andere opzet dan voorgaande jaren. Geen ouderavond voor elke groep apart maar een avond voor groep 1 t/m 4 samen. 's Middags werd in de speelzaal alles klaargezet voor deze avond.

Een poster van onze school: SAMEN LEREN IN EEN INSPIRERENDE OMGEVING.
 
Teksten van de methode Leefstijl op de wand.

De ontvangst van de ouders was vanaf 18.45 uur met koffie en thee. Om 19.00 uur opende de directeur de avond. Daarna was het woord aan Gwynn, de onderbouwcoördinator. Zij verzorgde een quiz. In groepjes moesten de ouders vragen beantwoorden.


Na de quiz gingen de ouders de lokalen in. Ze namen pen en post-it blaadjes mee om vragen te noteren. Die blaadjes konden ze dan plakken op grote vellen die in de speelzaal hingen. De onderwerpen waren: methodes, praktische zaken, zorg, regels en afspraken, overige vragen.
Rond 19.45 uur waren de ouders weer terug in de speelzaal. Daar werden de vragen beantwoord door de leerkrachten. Ron leidde het gesprek.
Het was een heel ander soort ouderavond dan ik gewend was te geven. Maar ik kan met een goed gevoel terugkijken op deze avond. Het is goed om af en toe eens iets nieuws te proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten