vrijdag 31 augustus 2012

Wizwijs in groep 3

Gisteren mocht ik een rekenles bijwonen in groep 3. Het onderwerp van de les was rekenbegrippen: links, rechts, naast, voor, achter, op, tussen, groot, klein. De les sloot prima aan bij de lessen gecijferd bewustzijn die de leerlingen in groep 2 hadden gehad.
Juf Veronique startte de les in de kring met in het midden een tafel met daarop materiaal uit de kleutergroep. De kinderen gingen een dorp bouwen. Juf Veronique begon met een huis. Daarna ga ze opdrachten als: zet een dak op het huis, zet een boom rechts van het huis. Ook de kinderen gaven aan elkaar opdrachten.

Na deze inleiding werden de werkboeken uitgedeeld. Elk kind kreeg een fiche. Dit fiche moest telkens ergens anders weggelegd worden. Ook ik mocht opdrachten geven: leg je fiche rechts van de kleine ziekenwagen, leg je fiche links van de grote ziekenwagen.

Na de klassikale opdrachten gingen de kinderen met de volgende bladzijde in tweetallen aan het werk. Damian en Jada gaven elkaar opdrachten: leg je fiche op de bovenste regel op het middelste plaatje.
 
Na het werken in het werkboek gingen de kinderen zelfstandig aan het werk in het oefenboek.

De kinderen, hun juf en ik hebben genoten van een fijne rekenles. Het eerste oefenboek is al bijna uit. Wat gaat dat snel! Goed gedaan, jongens en meisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten